Teknologierne på kultur- og fritidsområdet
Apps er udbredt på Kultur og Fritid, hvor bibliotekerne bruger apps til bl.a. søgning, reservering og lån af bøger og til formidling. Kommunerne bruger apps til lokale- og udstyrsbooking samt fejlmelding af lokaler og udstyr. Derudover bruges apps i forbindelse med musik- og kulturarrangementer.
Skærme og selvbetjening er også udbredt på biblioteker, svømmehaller, sportshaller og museer i form af infoskærme og selvbetjeningsløsninger særligt til booking og lån. Derudover er sociale teknologier fx sociale medieplatforme udbredt brugt til brugerinvolvering og kontakt med borgerne. Sociale teknologier bruges også til at skabe sociale mødesteder. I samme forbindelse bruges videoløsninger bredt til møder med foreninger og politikere, men også til musikundervisning, online bogcaféer og live streaming fra biblioteker.
Internet of Things forbinder og udveksler data indsamlet med kameraer og sensorer med bl.a. registerdata. Det kan eksempelvis være data om brugen af sportshaller eller andre kommunale arealer. Særligt udbredt er sensorer til monitorering af forskellige faciliteter i kommunerne, hvor mange bruger sensorer til at følge med i aktivitetsniveauet i sportshallerne.
Nogle kommuner burger Robotic Process Automation (RPA) i forskellige sammenhænge. Det er bl.a. til automatisk godkendelse af ægteskabserklæringer og udsendelse af prøvelsesattester.
Wearables/Tracking er afprøvet af få kommuner. Wearables/Tracking bruges til at registrerer, analyserer og overfører oplysninger om f.eks. kropssignaler såsom vitale signaler og/eller data fra omgivelserne. Enkelte kommuner har blandt andet brugt teknologien til måling af svømmere, men resultatet var for upræcist.
Digital Twin anvendes til simulering af, hvordan givne forandringer påvirker en by, en bygning eller en sagsproces. Teknologien anvendes af enkelte kommuner til visualisering og konkretisering af byggeprojekter og ombygninger, og kan eksempelvis også benyttes til at opbygge en digital simuleringsmodel af underholdnings -og kulturtilbud.
Chatbots er typisk en løsning der anvendes bredt i kommunen, men er ikke udbredt på området. På Kultur og Fritid anvendes chatbots blandt andet til besvarelse af spørgsmål om medlemskaber.