Gå til hovedindhold

Om videncentret

Velkommen til KL og KOMBITs videncenter for digitalisering og teknologi. På siden finder du viden om teknologiske tendenser, værktøjer, guides, skabeloner og eksempler, som er brugbare i arbejdet med digitalisering og teknologi. Sitets indhold og form udvikles løbende i tæt dialog med jer brugere. Følg os på LinkedIn.

Indhold

  Hvorfor et Videncenter?

  Kommunerne skal finde måder at håndtere det pres på velfærd, økonomi og rekruttering som bl.a. demografiudviklingen skaber. Øget digitalisering og brug af teknologi og data er et af svarene. Med videncentret vil vi bidrage til at understøtte kommunernes digitale transformation. Det skal ske ved at give alle kommuner let adgang til viden, inspiration og handlingsorienterede guides og værktøjer udarbejdet af KL, KOMBIT og kommuner, så kommunerne kan dele viden, styrke samarbejdet og stå på hinandens erfaringer. Læs mere om målgrupper, hvilke kanaler vi bruger, historikken bag videncentret mv. i nedenstående.

  Læs om Kommunernes Digitaliseringsprogram 2021-2025

  Videncenteret

  Videncentret er først og fremmest digitalt. Et site, der samler viden om digitalisering og teknologi på tværs og på fagområderne. På videncentret kan du gå på opdagelse i hvordan teknologier kan anvendes og skabe værdi i kommunerne og hvilke udfordringer, der tegner sig. Du kan også finde handlingsorienterede guides og værktøjer om alt fra sikkerhed til it-indkøb og rammearkitektur. Videncentret er ikke kun digitalt. Det indeholder også videndelingsfora og faglige netværksaktiviteter som igangsættes sammen med kommuner.

  KL’s bestyrelse besluttede at oprette et fælles KL/KOMBIT videncenter som led i KL's strategi for arbejdet med digitalisering, ny teknologi og data. I udviklingen af det nye fælles videncenter indgår bl.a. erfaringer opsamlet i det tidligere KOMBIT Videncenter og erfaringer fra programmet Kommunernes Teknologispring.

  Vores målgruppe er først og fremmest ledere og medarbejdere i kommunerne med ansvar for eller interesse i arbejdet med digitalisering og teknologi. Der skal både være noget relevant og brugbart at hente for tech- og digitaliseringsfolk og for folk med en fagfaglig indgangsvinkel til udvikling af kommunernes opgaveløsning. Alle er velkomne til at læse, lytte og se med - og give feedback. Vi udvikler sitet i tæt dialog med jer brugere.

  Har du ideer?

  Har du en ide til nyt indhold og materiale, eller har du selv et værktøj eller materiale fra din kommune, som kan være relevant at dele med andre? Så skriv til os på:

  videncenter@kl.dk

  Om hjemmesiden

  Her kan du læse mere om selve hjemmesiden, privatlivspolitik, cookies, ophavsret mv.

  Om hjemmesiden

  LinkedIn

  Vi vil skabe kendskab til videncentret og trække brugere ind på videncentret via mange forskellige kanaler, nyhedsbreve mv. men først og fremmest via vores LinkedIn profil. Så følg os der.

  LinkedIn for videncenter for digitalisering og teknologi

  Kontakt

  Videncenter for Digitalisering og Teknologi

  Email: videncenter@kl.dk