Gå til hovedindhold
/ Økonomi og administration
/ Dagtilbud og skole
/ Klima, teknik og miljø

Dialogpakker om faglighed og teknologi

Dialogpakkerne giver indsigt og øvelser til at sætte gang i drøftelser og inspiration til digitalisering og teknologi på kommunens forskellige fagområder.

 • Læs op

Indhold

  Digitale løsninger og ny teknologi er midler til at nytænke måden vi løser opgaver på og arbejde smartere. Men de kan også være svære at forholde sig til, at forstå og at bruge. Og det kan være svært at aktivere fagfolk til at udforske og tænke i de digitale baner.

  Dialogpakkerne er redskaber, som her dykker ned i digitalisering og teknologi på kommunens fagområder. De er hjælpeværktøjer til digitaliseringskonsulenten, velfærdsteknologikonsulenten eller udviklingskonsulenten, som ønsker at skabe bedre brobygning mellem digitalisering og faglighed. 

  Det kan fx være i forbindelse med et projekt om at højne digital kendskab og digitalt mindset eller skabe mere digital forandring og faglig innovation. 

  Et af de vigtigste greb i dialogen mellem digitaliseringsfolk og fagfolk er at tage udgangspunkt i de faglige udfordringer, som man er optaget af på fagområdet. Digitalisering og ny teknologi er ikke mål i sig selv, men skal hjælpe med at løse de faglige udfordringer. 

  Dialogpakken består af to dele.

  Del 1 giver indsigt og overblik over, hvordan digitalisering og teknologi ser ud på netop det område. Her kan du også læse om de vigtige faglige udfordringer på området. 

  Del 2 giver bud på øvelser til at aktivere fagfolk til at tænke i digitale og teknologiske løsninger. Øvelserne kan bruges i mange anledninger, hvor I er flere samlet og ønsker en snak om digitalisering og teknologi i jeres arbejde.

  Meningen er, at du som konsulent selv trækker den viden ud af Dialogpakken, som du har brug for, i den proces, I er i. Her er et eksempel på, hvordan materialet fra Dialogpakken kan bruges i en workshop af varighed på 3 - 6 timer

  1. Gør formålet med workshoppen klar og sæt konteksten. Hvorfor skal vi tale om digitalisering og teknologi? Få inspiration på s. 2 i Dialogpakken
  2. Start med de faglige udfordringer fagområdet har. Hvilke faglige problemstillinger er vigtige lige nu? Lad det være udgangspunktet for at tale om digitalisering og teknologi. Få inspiration på s. 6 i Dialogpakken
  3. Giv gode eksempler på hvordan fagområdet i dag gør brug af digitale og teknologiske løsninger. Få inspiration på s. 7-11 i Dialogpakken
  4. Sæt gang i inspirationen hos deltagerne gennem forskellige øvelser. Få inspiration på s. 14-32 i Dialogpakken
  5. Fortæl deltagerne om den videre proces. Lav aftaler om opfølgning på ideer og input.

  Relaterede nyheder