Gå til hovedindhold
/ Digital transformation
/ Digital ledelse

Politisk fokus på den digitale dagsorden

Hvis teknologi og digitale løsninger er en del af fremtidens møde med borgerne og løsninger på kommunernes store udfordringer, er der behov for, at dagsordenen i højere grad flytter ind på politikernes bord.

 • Læs op

Indhold

  Digitale løsninger og ny teknologi er flyttet helt tæt på borgerne og rykker ved, hvad velfærd egentlig er, og hvordan kommunerne leverer velfærd og service til borgere og virksomheder. Borgerne afgiver data, bruger selvbetjeningsløsninger og møder nye teknologier som bl.a. chatbots og robotter, når de er i kontakt med kommunen. Teknologien er samtidig en del af svaret på, hvordan vi løser bl.a. klima- og rekrutteringsudfordringerne.

  Alligevel er det som om, at digitalisering og teknologi har svært bide sig fast og finde vej ind på den politiske dagsorden i kommunerne. Også selvom der er behov for, at politikerne prioriterer og tager stilling til værdier og etiske dilemmaer.

  Veje til politisk deltagelse i digitalisering

  Inspirationskataloget ”Veje til politisk deltagelse i digitalisering”, udgivet i 2021 af KL og Kenneth Kristensen, ph.d.-studerende og tidligere kommunaldirektør, giver inspiration til, hvordan politikerne kan involveres i den digitale dagsorden.

  Veje til politisk deltagelse i digitalisering

  Hvordan arbejder I som kommune med at skabe politisk deltagelse på digitaliseringsområdet? "Veje til politisk deltagelse i digitalisering" giver inspiration og greb til, hvordan politikerne kan involveres i den digitale dagsorden.

  VEJE TIL POLITISK DETALGESE I DIGITALISERING

  Med guiden ”Politisk deltagelse i en digital tid” har KL samlet resultaterne fra inspirationskataloget i en kortere version, med bud på konkrete greb og veje til involvering af politikerne.

  Politisk deltagelse i en digital tid

  Det er vigtigt, at politikerne forholder sig til kommunens digitalisering. Guiden er en kortere version af KL og Kenneth Kristensens inspirationskatalog "Veje til politisk deltagelse i digitalisering." Her finder du greb til, hvordan politikerne kan involveres.

  POLITIKS DELTAGELSE I EN DIGITAL TID

  Kontakt

  Kontorchef

  Frederik Nordentoft Andersen

  Digitalisering & Teknologi

  Telefon: +45 3370 3405

  E-mail: frna@kl.dk

  Relaterede nyheder