Gå til hovedindhold
/ Kompetencer og digitalt mindset

Værktøjer til dialog om digitale kompetencer

I forbindelse med udarbejdelsen af det digitale kompetencehjul til kommunale medarbejdere, har KL fået udarbejdet et værktøj til brug lokalt.

11. jul. 2023
 • Læs op

Indhold

  Dialogkort

  I forbindelse med udarbejdelsen af KL's bud på fremtidens digitale kompetencer i kommunerne, har KL udarbejdet et redskab, der kan bruges til at tale kompetencerne ind i den lokale arbejdsdag. Med udgangspunkt i kompetencerne, der er beskrevet i kompetencehjulet, er det meningen af dialogkortene skal lægge op til en dialog i kommunen. Dette med udgangspunkt i, at de generiske kompetencer bliver beskrevet ud fra, hvordan den lige ser ud i den specifikke kommunale kontekst. Formålet er altså at skabe et fælles sprog for digitalisering lokalt. 

  Hvordan benyttes de?

  Dialogkortene, som du finder her på siden, rummer spørgsmål om fire områder: anvendelseskompetencer, teknologiforståelse, formidling og kommunikation samt udvikling og implementering.

  Fx kan kortene bruges på et medarbejdermøde, hvor I drøfter jeres kompetencer til at anvende digitale løsninger i kerneopgaven. Kortene lægger også op til, at man kan tale om det eventuelle behov for kompetenceudvikling. Det vil typisk være lederen, som tager initiativ til sådan en drøftelse og til at anvende kortene. Men det behøver det ikke at være. I kan med fordel tage udgangspunkt i casebeskrivelserne, når der skal gives eksempler på, hvad en digital kompetence kan være. 

  Læs casebeskrivelserne her.

  Mulig fremgangsmåde

  1. Klip kortene ud og spred dem over bordet med bagsiden opad.
  2. Inden I vender det første kort så tag en drøftelse rundt om bordet om,
   • hvad I forstår ved digitale værktøjer.
   • hvilke digitale værktøjer I bruger.
  3. Vend derefter et kort og læs spørgsmålet højt. Fortsæt med resten af kortene.
  4. Brug tilpas tid på at diskutere spørgsmålene. Det er ikke vigtigt, at I bliver enige om et svar.
  5. Hvis formålet med drøftelserne er, at I bliver klar til kompetenceudvikling, bør en deltager, evt. lederen, tage noter.

  Dialogkort

  Kontakt

  Kontorchef

  Frederik Nordentoft Andersen

  Digitalisering & Teknologi

  Telefon: +45 3370 3405

  E-mail: frna@kl.dk

  Relaterede nyheder