Gå til hovedindhold
/ Digital transformation
/ Teknologier

Stor opbakning: 33 kommuner deltager i Kommunernes Teknologipartnerskab

Teknologipartnerskabet skal hjælpe kommunerne med at implementere digitale løsninger, der frigiver hænder og skaber bedre velfærd for borgerne.

13. mar. 2023
 • Læs op

Indhold

  Godt en tredjedel af kommunerne har meldt sig til Kommunernes Teknologipartnerskab — et 1,5-årigt forløb, hvor kommunerne får hjælp til at implementere digitale løsninger, som har skabt dokumenterede gevinster i kommuner, der har taget teknologierne i brug.

  Løsningerne er skærmbesøg i hjemme- og sygeplejen, digitale trænings-løsninger, samt automatisering af administrative opgaver enten gennem opstart og skalering af automatiseringsindsatsen i kommunen eller gennem arbejde med at automatisere mere avancerede end-to-end processer.

  Kommunerne kan arbejde med at implementere flere af løsningerne i partnerskabet. Det har mange kommuner valgt, og derfor bliver der over 60 forløb med konkret teknologiimplementering igennem Teknologipartnerskabet.

  Den store opbakning glæder Frederik Nordentoft Andersen, kontorchef i KL’s Center for Digitalisering og Teknologi:

  “KL ønsker at understøtte kommunernes digitale transformation, fordi vi kan se, at gode digitale løsninger både frigiver tid hos medarbejderne og øger borgerens livskvalitet. Derfor er vi meget glade for, at så mange kommuner har takket ja til at indgå i Teknologipartnerskabet”, siger Frederik Nordentoft Andersen.

  Både de helt store og de mindre kommuner deltager

  Forløbet strækker sig over 18 måneder med start d. 28. marts.

  Det er konsulentfirmaet Lead, der står for selve forløbet, og som skal hjælpe kommunerne til at implementere de forskellige løsninger.

  “Vi ser frem til at assistere kommunerne i deres digitale omstilling og glæder os over, at deltagerne spænder fra de største til de mindste kommuner. Det kommer uden tvivl kommunerne til gode, at de arbejder med de her løsninger i fællesskab”, siger Kaare Pedersen, Chefkonsulent i Lead, som har mange års erfaring med digital implementering i kommunerne.

  Teknologipartnerskabet flugter med Kommunernes Digitaliseringspolitik

  Selvom Lead i forløbet skal guide og assistere kommunerne individuelt, så er teknologipartnerskabet samtidig bygget på et princip om, at kommunerne i samspil og i klynger, skal spille hinanden gode.

  Ved at dele erfaringer undervejs i forløbet med andre kommuner, der er på den samme rejse, er det ambitionen, at kommunerne i fællesskab kan løfte hinanden og komme hurtigere og smidigere i mål med implementeringen.

  Det er en model, der ligger KL meget på sinde at understøtte, fortæller Frederik Nordentoft Andersen. Ifølge kontorchefen flugter Teknologipartnerskabet med to af de helt centrale principper i Kommunernes Digitaliseringspolitik, som er, at kommunerne skal ‘bruge det, der virker’, og at de skal blive bedre til at genbruge, dele og kopiere hinandens succesfulde digitale løsninger.

  “Vi tror og håber på, at modellen bliver en succes, og kan skabe grobund for, hvordan kommunerne i fællesskab, fremadrettet kan digitalisere endnu mere smidigt og implementere ansvarlige løsninger, til gavn for borgerne,” slutter Frederik Nordentoft Andersen.

  Kontakt

  Kontorchef

  Frederik Nordentoft Andersen

  Digitalisering & Teknologi

  Telefon: +45 3370 3405

  Email: frna@kl.dk