Gå til hovedindhold

Artikler fra 2023

Ny analyse kaster lys over potentialet med store sprogmodeller i den offentlige sektor

/ Kunstig Intelligens

KL og ATP har i samarbejde med Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet fået udarbejdet en analyse af muligheder og udfordringer ved at anvende sprogmodeller i den offentlige sektor.

Robot med et rod af papirbunker foran sig

3D studie til visualisering af byen

/ Klima, teknik og miljø
/ Digital Twin

En Digital Twin af Vejle hjælper fremtidige byggeprojekter

Hjælp os med at lave Teknologiradaren 2024

/ Teknologier
/ Digital transformation

I KL er vi er ved at forberede Kommunernes Teknologiradar 2024, som skal vise forskellige teknologiers modenhed i kommunerne her og nu. Igen i år har vi brug for kommunernes hjælp til at svare på, hvilke teknologier de bruger.

Stregtegning af en radar med symboler svævende omkring den og danske bygninger i baggrunden.

Netværk giver inspiration til kommunernes indsats om generativ AI

/ Kunstig Intelligens

Bølgen af interesse for generativ AI, sprogmodeller og chatbots i kommunerne er kæmpestor. For at imødekomme efterspørgslen skruer KL op for aktiviteterne i kommunernes AI-netværk.

Kunstig intelligens skal løfte fremtidens velfærd

/ Kunstig Intelligens

Danmark har brug for, at vi handler på mulighederne med kunstig intelligens. KL og Dansk Erhverv foreslår derfor, at der bliver etableret en national task force for kunstig intelligens, som kan starte konkrete projekter, der kan forny og effektivisere velfærden. Så vi bliver et foregangsland for ansvarlig brug af kunstig intelligens.

På Frederiksberg er IoT tænkt ind i klimasikring og byfornyelse

/ Internet of Things
/ Klima, teknik og miljø
/ Sensorer

Klimaforandringer fører til stadigt mere voldsomme regnskyl, der rammer byer med tiltagende frekvens. Det mærkes blandt andet på Frederiksberg, der som en tæt befolket bydel, særligt oplever risiko for overbelastning af kloakker, oversvømmelser og andet. Derfor er der i høj grad brug for at klimasikre de større byer, og at formindske skaderne ved skybrud.