Gå til hovedindhold
/ Internet of Things
/ Klima, teknik og miljø
/ Sensorer

Optimer indeklima i bygninger med vejledning i IoT, sensorer og data

KL har i samarbejde med FORCE Technology Digital, Teknologisk Institut og We Build Denmark lavet en ny vejledning for brugen af IoT og sensorer i bygninger. Vejledningen skal hjælpe private og offentlige bygningsansvarlige, indkøbsansvarlige og rådgivere med at stille de rigtige krav til indkøb af indeklimasensorer og de nødvendige data til drift og optimering.

08. maj 2023
 • Læs op

Indhold

  Vejledningen gennemgår brugen af IoT i bygninger fra A-Z

  Som bygningsansvarlig kan man an­vende data om indeklima fra bygninger i forskellige sammenhænge. Det gør for eksempel stor forskel, om data skal an­vendes til at styre ventilationsanlæg eller anvendes til at undersøge indeklima på en skole. Hvor det første eksempel stiller krav til, at data bruges til at styre efter i realtid, så stiller det andet eksem­pel knap så høje krav til, med hvilken frekvens data opsamles, da det skal bruges til retrospektivt at undersøge indekli­ma over en periode.

  Der er mange perspektiver i forhold til at anvende IoT i bygninger. Eksem­pelvis anvendes IoT til driftsoptimering og dermed til at spare visse opgaver væk, eller til at tilpasse rutineopgaver, såsom at tjekke toiletter for vandlækager, om vinduer er lukkede med mere. IoT kan også anvendes til at analysere brugen af jeres bygning over en defineret periode, for derefter at kunne tilpasse bygningen til de faktiske behov. Fx. kan en analyse af brugen af en bygning afsløre, at visse rum ikke bruges hensigtsmæssigt og derfor kan skifte funktion eller brugere.

  Dokumenter

  Kontakt

  Chefkonsulent

  Søren Nørgaard Madsen

  Digitalisering & Teknologi

  Telefon: +45 3370 3633

  E-mail: snma@kl.dk