Gå til hovedindhold
Digitalisering og teknologi

Den fælleskommunale infrastruktur

Den fælleskommunale infrastruktur giver kommunerne og deres it-leverandører et fundament for sikker og effektiv digitalisering med udgangspunkt i den fælleskommunale rammearkitektur.

 • Læs op

Indhold

  KOMBIT forvalter infrastrukturen

  Den fælleskommunale infrastruktur udspringer af monopolbruddet og er baseret på den fælleskommunale rammearkitektur.

  Den fælleskommunale infrastruktur giver kommunerne og deres it-leverandører et fundament for sikker og effektiv digitalisering.

  Fundamentet består af:

  • Udstillede data, som er centrale for den kommunale forvaltning, fra forskellige offentlige datakilder
  • Tværgående sikkerhed, funktioner og komponenter, som sikrer at data holdes opdateret på tværs af kommunernes løsninger.

  Ved hjælp af blandt andet centrale systemer til Adgangsstyring, Organisation, Klassifikation og Indekser (sager, dokumenter og ydelser) er forudsætningerne på plads for, at data kan samles og udstilles til de forskellige fagprofiler i en kommune og bidrage til at skabe tryghed, overblik og sammenhæng i service af borgere og virksomheder.

  Digitaliseringskataloget

  Digitaliseringskataloget er et nyt centralt redskab, når kommuner og deres it-leverandører skal forholde sig til den fælleskommunale infrastruktur.

  Digitaliseringskataloget samler alt materiale ét sted – og det er her, du fremover orienterer dig i dit arbejde med den fælleskommunale infrastruktur, hvad enten du er kommune eller kommunal it-leverandør.

  Infrastruktur og fælleskommunale løsninger

  KOMBIT indkøber og forvalter også en række fælleskommunale løsninger på vegne af kommunerne. Du kan få overblik over hvordan disse løsninger og infrastrukturen er fordelt på kommunale domæneområder i denne oversigt:

  Rollegalleri

  KOMBIT har sammen med kommuner udarbejdet et rollegalleri, der opsamler og konkretiserer opgaver, ansvar og kompetencer i roller, som KOMBIT har erfaret er nødvendige, når kommunen effektivt og med succes skal implementere, drifte og forvalte fælleskommunale it-systemer og fælleskommunal it-infrastruktur fra KOMBIT.

  Dokumenter

  Kontakt

  Programleder

  Vibeke Normann

  IT-Arkitektur & Standarder

  Telefon: +45 3370 3883

  E-mail: vno@kl.dk

  Relaterede nyheder