Gå til hovedindhold
/ Kunstig Intelligens
/ Teknologier

AI-landkort på tegnebrættet

KL er ved at udvikle et AI-landkort, som skal vise kommunernes AI-løsninger. Landkortet skal give kommunerne nemmere adgang til at hente inspiration hos hinanden. Kortet ligger lige nu i en betaversion, mens digitaliseringscheferne tilmelder kommunernes AI-løsninger. Læs om processen og få et sneak peek på kortet.

23. maj 2024
 • Læs op

Indhold

  Målet med at lave et AI-landkort er at dele erfaringer og gøre det lettere for kommuner at række ud til kontaktpersoner på AI-projekter. Tidligere på måneden blev der lavet en soft launch af en betaversion af landkortet. 

  ”Lige nu kan man kun se de kommunale signaturprojekter på landkortet. Vi har lavet kortet inhouse i Microsoft Power BI, og mens vi testede kortets ’systemgrænser’, inviterede vi signatur-projektlederne ind som de første til at tilmelde projekter,” fortæller Laura Skytte, der er konsulent i KL’s Center for Digitalisering og Teknologi.

  Kortproces

  Da signaturprojekterne var plottet på kortet, sendte Laura et spørgeskema til kommunernes digitaliseringschefer, der nu kan tilmelde flere AI-løsninger og på den måde tegne et mere dækkende landkort. Kommunerne kan tilmelde deres AI-løsninger frem til 31. maj. De kan både tilmelde projekter, der er ved at starte op, projekter der er sat på pause, og projekter som er i drift her og nu.

  ”Vi forventer at kunne lancere den opdaterede version af AI-landkortet inden sommerferien. Der er allerede kommet mange projekter ind, og vi har fået fin feedback og er blevet klogere undervejs. Vi ved fx nu, at det er nødvendigt at have slået statistiske cookies til for at kunne se vores landkort – og Power BI-elementer i det hele taget. Det havde vi ikke lige forstået og fået kommunikeret, men heldigvis fik vi hurtigt en tilbagemelding på, at nogen så et usynligt landkort,” siger Laura.

  Hvis I har godkendt de rette cookies, kan I se landkortet her:

  Kontakt

  Konsulent

  Laura Skytte Andersen

  Digitalisering & Teknologi

  Telefon: +45 3370 3443

  E-mail: lasa@kl.dk