Gå til hovedindhold
/ Kunstig Intelligens
/ Internet of Things
/ Klima, teknik og miljø

Mest klimateknologi for pengene: KL sætter spot på kommunernes grønne, digitale succeser

Nyt case-katalog over kommunernes mest succesfulde brug af klimateknologi skal hjælpe til at sætte skub i den bæredygtige omstilling. Er din kommune kommet i mål med en god klimaløsning, hører vi gerne fra dig.

19. jan. 2023
  • Læs op

Indhold

    KL, Rambøll og Smart City Insight ApS har netop igangsat en ny analyse af brugen af klimateknologi med dokumenteret effekt i danske kommuner.

    Formålet med analysen er at undersøge, hvordan kommunerne bruger teknologi til at reducere CO2-udledningen og klimasikre kommunerne — og efterfølgende skabe et fælles overblik over klimaløsninger, der virker.

    Vi leder efter løsninger indenfor alle klimadomæner i kommunerne. Det kan være digitale platforme til indkøb, databaseret energiledelse af bygninger, smart affaldshåndtering og meget andet.

    Succesfulde cases skal inspirere kommunerne

    De mest succesfulde projekter fra analysen vil blive samlet i et case-katalog, så alle kommuner kan få et indblik i de konkrete resultater, der er blevet opnået, og hvordan man er kommet i mål.

    Case-kataloget skal inspirere kommunerne til at kopiere eller adoptere de bedste klimaløsninger, som andre kommuner har haft succes med.

    KL håber, at analysen vil bidrage til at fremme brugen af klimateknologi i danske kommuner og være med til at gøre Danmark til et førende land inden for bæredygtig udvikling.

    Hvorfor fokus på klimateknologi?

    Som en del af arbejdet, vil projektet også rammesætte begrebet klimateknologi — en paraply, der fx dækker over datadrevne løsninger, digitalisering, IoT, smart teknologi og kunstig intelligens, og som bruges i systemer, der er målrettet til at afhjælpe klimaudfordringerne.

    Klimateknologi er altså i KL’s definition mere end vindmøller og solceller, og begrebet skal hjælpe til at gøre de teknologiske muligheder mere håndgribelige for en bredere målgruppe.

    Send din løsning 

    Hvis din kommune har haft succes med en eller flere klimateknologier, så kontakt os.

    Kontakt

    Chefkonsulent

    Søren Nørgaard Madsen

    Digitalisering & Teknologi

    Telefon: +45 3370 3633

    E-mail: snma@kl.dk