Gå til hovedindhold

Det fælleskommunale Databehandlersekretariat (DBS)

På denne side kan du få information om Det fælleskommunale Databehandlersekretariat (DBS) samt hente databehandlerskabelon og vejledning.

 • Læs op

Indhold

  Det fælleskommunale Databehandlersekretariat (DBS)

  Det fælleskommunale Databehandlersekretariat (DBS) danner rammen om et fælleskommunalt samarbejde om forhandling af samt tilsyn med overholdelse af databehandleraftaler. Samarbejdet skal sikre en ensartet praksis for tilsynet med databehandleraftaler, styrke kompetencerne på området og sikre en bedre forhandlingsposition for medlemskommunerne ved indgåelse af nye databehandleraftaler.

  Læs mere om DBS på deres hjemmeside her

  Databehandlerskabelon

  I regi af KL´s "Partnerskab om informationssikkerhed" er der i 2022 udarbejdet en standardiseret udfyldelse af Datatilsynets standardkontraktsbestemmelser.  Skabelonen skal hjælpe kommunerne i arbejdet med at indgå databehandleraftaler og understøtte samarbejdet om kommunernes databehandleraftaler i regi af Det fælleskommunale Databehandlersekretariat (DBS).

  DBS vedligeholder den forudfyldte skabelon og den tilhørende vejledning. Ligesom der vil blive afholdt kurser i brugen af skabelonen for medlemskommunerne i DBS.

  Du kan hente skabelonen og den tilhørende vejledning her: