Gå til hovedindhold
/ Kunstig Intelligens
/ Teknologier

Kommunernes AI-landkort

Mange kommuner er nysgerrige på, hvordan kunstig intelligens kan gøre hverdagen lettere for medarbejdere og borgere. I AI-landkortet kan kommunerne få inspiration og række ud til kollegaer på tværs af kommunegrænser.

 • Læs op

Indhold

  Kunstig intelligens er en teknologi i rivende udvikling, som giver kommunerne nye muligheder. Teknologien kan fx bruges til at optimere vagt- og ruteplanlægning, assistere med at behandle aktindsigter og svare på spørgsmål fra borgere og medarbejdere.

  Der er gode grunde til, at mange kommuner er nysgerrige på at bruge kunstig intelligens i hverdagen. Men ny teknologi kan være svær at implementere. Det er vigtigt at videndele gode og dårlige erfaringer på tværs af kommunerne.

  Gode kontakter er kun få klik væk

  Med AI-landkortet som vejviser, kan kommunerne række ud til kollegaer landet over og blive klogere på muligheder og udfordringer med teknologien.

  Landkortet viser et overblik over kommunale AI-løsninger, som er i drift og ikke i drift. Der kan både være meget læring at hente fra AI-projekter, der ikke er kommet i drift endnu og fra vellykkede såvel som mindre vellykkede AI-projekter.

  Du kan se landkortet nederst på siden (hvis du har godkendt cookies). Kortet skal ses på stor skærm.

  Bag om AI-landkortet

  Indsamlingen af AI-projekter foregår ved, at kommunerne selv tilmelder deres projekter til KL. 

  KL har holdt to større indsamlingsrunder af AI-projekter i forbindelse med udviklingen af landkortet. Den første indsamling var henvendt til projektlederne for signaturprojekterne og foregik fra d. 13. marts til d. 11. april 2024. Den anden indsamling var henvendt til digitaliseringscheferne og foregik fra d. 13. maj til d. 31. maj 2024. 

  Du kan i beskrivelsen af projekterne læse, hvornår et projekt er meldt til KL. I forbindelse med, at AI-projekterne udvikler sig, kan der projektbeskrivelser, der ikke er fuldt opdaterede.