Gå til hovedindhold
/ Beskæftigelse og integration
/ Virtual Reality (VR)
/ Digital transformation

Virtual Reality skal hjælpe ukrainere ind på det danske arbejdsmarked

VR-filmene “Job i virkeligheden” er nu tilgængelige på ukrainsk. Filmene er designet til at smidiggøre integrationen på det danske arbejdsmarked og viser flygtninges egne oplevelser af en dansk arbejdsplads og de krav og forventninger, man kan forvente at blive mødt med.

29. aug. 2022
Billedet forestiller et par VR-briller.
 • Læs op

Indhold

  I Danmark har vi på kort tid modtaget omkring 30.000 ukrainere, som er flygtet fra krigen i deres hjemland.

  Heldigvis er over en tredjedel af dem allerede kommet i arbejde - men det er naturligvis ikke uden udfordringer at skulle tilpasse sig en anderledes arbejdskultur, end man er vant til.

  For at hjælpe med integrationen på danske arbejdspladser har KL netop tilføjet en ukrainsk oversættelse til de fem virtual reality-film “Job i virkeligheden”, som tidligere er blevet udviklet i samarbejde med Khora VR.

  Omdrejningspunktet i de fem film er en flygtnings egen fortælling og oplevelse af sin arbejdsplads og de krav og forventninger, han eller hun er blevet mødt med.

  Flygtninge fortæller om egne oplevelser af deres danske arbejdsplads

  Sara Glahder Lindberg, der er KL’s projektleder på Virtual Reality-filmene, håber, at kommunerne hurtigt kan få filmene ud til mange af de nye ukrainske medborgere.

  “Hvis man lige er kommet til Danmark og hverken har viden om eller erfaringer med det danske arbejdsmarked, kan det være svært at finde sig til rette”.

  “Filmene har derfor fokus på den danske arbejdspladskultur og ikke mindst de mange uskrevne regler, som er svære at forklare, men som skal opleves. Her kan Virtual Reality være med til at give en mere direkte indlevelse i hverdagen på en dansk arbejdsplads,” siger Sara Glahder Lindberg.

  Fokus på det ufaglærte arbejdsmarked

  De fem “Job i virkeligheden” virtual reality-film er målrettet flygtninge og indvandrere og introducerer dem til det ufaglærte arbejdsmarked i Danmark.

  Filmene er optaget på rigtige arbejdspladser inden for fem brancher med ufaglærte jobåbninger: Transport, detail, hotel, rengøring, samt pleje og omsorg.

  Hver film varer 5-7 minutter og er med den ukrainske tilføjelse nu indtalt på syv sprog: dansk, ukrainsk, engelsk, arabisk, farsi, somali og tigrinya.

  Filmene kan både bruges i integrationsindsatsen og danskundervisningen

  Filmene kan anvendes af kommuner, sprogcentre, uddannelsesinstitutioner, virksomheder og civilsamfund og kan både bruges i integrationsindsatsen og i danskundervisningen.

  For at kunne bruge VR-filmene kræver det, at man har de rette VR-briller og adgang til beskæftigelsesudgaven af Khoras VR exposure-platform.

  Du kan få adgang til videoerne og hjælp til at bruge VR som et redskab i beskæftigelsesindsatsen ved at kontakte Mads Lopes product owner på Khora Exposure platformen på tlf. 27308438 eller via e-mail på mads@khora.com.

  Kontakt

  Chefkonsulent

  Sara Glahder Lindberg

  Beskæftigelse, Integration & Socialpolitik

  Telefon: +45 3370 3149

  E-mail: sgl@kl.dk