Gå til hovedindhold
/ Velfærdsteknologi

Effektværktøj til dialog om anskaffelse af velfærdsteknologi

KL sammen med en række kommuner og virksomheder set et behov for at understøtte bedre viden om effekter og grundlag for dialog i forbindelse med anskaffelse og investering i velfærdsteknologier. Ambitionen er, at effektværktøjet kan bidrage til det med fokus på, at effekter for borger og økonomi gøres tydelige og detaljerede.

 • Læs op

Indhold

  Værktøjet rummer følgende budskaber og tilgange:

  • Teknologileverandører og kommuner taler forskelligt om borgere og gevinster. Derfor bygger værktøjet på Fælles Sprog III (FSIII, se bilag). Det knytter forandringen tæt på driften og kræver god datakvalitet.
  • Værktøjet har stærkt fokus på, at effekter for borger og økonomi gøres tydelige og detaljerede
  • Mange investeringer er uskarpe på de forandringer, der skal til hos borgere, udførere, visitatorer og andre for at få den forventede effekt. Det er centralt i værktøjet at forstå forandringerne og håndtere dem.
  • Traditionelle business cases er lineære. Men forandringer kræver cirkulære processer. afprøvning, gentagelse, justering. Dette værktøj er cirkulært og indbygger jævnlige opfølgninger.
  • Virkeligheden er uforudsigelig – og almindelige business cases har det med at være for optimistiske. Derfor er værktøjet baseret på tredelt estimering; pessimistisk, sandsynlig og optimistisk.

  Guiden læses bedst med effektværktøjet i nærheden og beskriver de forskellige felter samt indeholder bilag, som kan bruges i arbejdet med at fylde ud og indhente relevante data.