Metode 1: Udfordringen
Det kan synes simpelt, men er det ikke nødvendigvis. For det handler om at forstå brugerne og deres ønsker, behov og bevæggrunde.
Hvis brugerne eksempelvis ikke benytter jeres selvbetjeningsløsning som ønsket, kan der være mange forklaringer. Måske kan brugerne slet ikke finde den, måske den virker dårligt, eller måske foretrækker brugerne simpelthen noget helt andet.
I UDFORDRINGEN skal du dokumentere, hvad du allerede ved – og hvad du ikke ved. Hvilke kanaler og aktører er i spil? Hvem er de vigtigste, og hvem skal du tale med for at blive klogere? Det skal du afklare i UDFORDRINGEN.
Derudover skal du sætte rammerne for det videre arbejde. Er målet fuld tilfredshed hos alle brugere, eller er det bare et lille løft, der skal leveres? Og ved du allerede, at de økonomiske rammer betyder, at der kun er tid og råd til en mindre justering?
Beskriv det i UDFORDRINGEN og vend tilbage til det senere så du sikrer, at du hele tiden er på rette spor i dit arbejde.
God arbejdslyst.
Hvad skal du gøre?
Det går lettest, hvis I er en lille gruppe, men du kan også arbejde med det alene.
Hvad skal du bruge?
Metodeark og kuglepen.
Når du er færdig med denne metode, vil være skarp på:
- Hvad UDFORDRINGEN er
- Hvem du skal tale med
- Hvad du skal undersøge
- Hvilke opmærksomhedspunkter du er stødt på
- Størrelsen på dit projekt
Læs mere om den næste fase og metode i Servicedesignværktøjet
Metode 2 Indsigten
Fase 2: Dokumenter. Her skal du visualisere og analysere brugerens og kommunens ”rejse” gennem servicen. INDSIGTEN skal hjælpe dig til at strukturere og operationalisere de indsigter, du har fået i dit arbejde med brugere og kollegaer. Målet er, at få beskrevet en række brugertyper du kan tage udgangspunkt i i dit videre arbejde.