Gå til hovedindhold
/ Data, etik og sikkerhed

Sikker digital hverdag

Der er ca. 490.000 personer ansat i kommunerne. Personer, som også er borgere i Danmark, og bruger netbank, sender mails samt handler på nettet. Men er vi dygtige digitale borgere? Så dygtige, at vi kan spotte om den hjemmeside, vi handler på, er sikker? At vi kan give tips og tricks til borgere eller familiemedlemmer, der har brug for hjælp til at spotte de digitale tricktyve?

  • Læs op

Indhold

    Hvis du, som kommunal ansat og borger er i tvivl om, hvordan du spotter digitale fælder, så et kig på Sikker digital hverdag på sikkerdigital.dk

    Der er spændende videoer og du kan teste dig selv: Hvor god er du til at spotte digitale fælder? Eller dyste med dine elever eller dit barn.

    Det hele er til fri afbenyttelse på biblioteket, borger pc’erne, i undervisningen eller hjemme sammen med familie og venner.

    Sikker Digital hverdag

    Undgå at blive offer for digitale tricktyve. Lær at spotte de digitale fælder. I oktober måned sætter vi fokus på at træne din digitale adfærd, så du bliver mere sikker på nettet.

    GÅ TIL SIKKERDIGITAL.DK/BORGER

    Kampagnen er udarbejdet Digitaliseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner i samarbejde med politiet og Finans Danmark. Center for Cybersikkerhed, Erhvervsstyrelsen, Sundhedsdatastyrelsen, Justitsministeriet, Forbrugerrådet Tænk og e-mærket bidrager også til kampagnen.

    Sådan spotter du en fupbutik

    Heldigvis er de fleste fupbutikker nemme at spotte, hvis du ved, hvad du skal kigge efter

    Læs artikel på sikkerdigital.dk

    Sådan spotter du falske profiler

    Svindlerne dækker sig ofte bag falske profiler. Men du kan lære at spotte dem.

    Læs artiklen på sikkerdigital.dk