Gå til hovedindhold
Databeskyttelse

E-læring om databeskyttelse

Uddannelse af medarbejdere er et vigtigt led i at øge niveauet for informationssikkerhed i en kommune. Én type af uddannelse er e-læring, der består i korte interaktive kurser på nettet - se nedenfor hvilke kurser, KL har bidraget til at udvikle.

Indhold

    E-læring til ledere og medarbejdere

    KL, Danske Regioner og Staten har fået udviklet 5 e-læringsmoduler om informationssikkerhed til offentligt ansatte. Der er 3 moduler rettet mod medarbejdere og 2 moduler rettet mod ledelsen. Det anbefales at ledelsen også tager de medarbejderrettede moduler.

    Materialet består i en række videoer, hvor den e-lærende bliver præsenteret for en række dilemmaer forbundet med informationssikkerhed i dagligdagen. Ville du tale i telefon om en sag, mens du venter på bussen? Ville du bruge et gratis Wifi på en cafe på din arbejdscomputer?

    Modulerne er gratis at bruge for offentlige myndigheder og er sendt ud til alle kommuners ansvarlige for arbejdet med informationssikkerhed.

    Materialet kan desuden downloades via SFTP på følgende adresse: sftp.kl.dk. Adgangen kræver brugernavn og adgangskode. Kontakt Lærke Bennekou Jessen på lbej@kl.dk for at få tilsendt brugernavn og kode.