Trends og teknologier for børn og læring
Digitalisering og øget brug af ny teknologi og data har stor betydning for børn og unges dannelse og uddannelse i dagtilbud og på skoler. Digitale læremidler, læringsbots, gamification, virtuelle universer, øget brug af data og meget mere kan supplere analog læringsformer og give pædagogisk personale nye muligheder i arbejder med at skabe variation og differentiering i børn og unges læringsmiljøer. Det kan fx give nye muligheder for at skræddersy læringsforløb til den enkeltes niveau, behov og måde at lære på. Ny teknologi og data kan også give mulighed for i højere grad at se og arbejde med, hvordan eleverne lærer bedst. Samtidig er der et vigtigt arbejde i forhold til børn og unges dannelse, og deres teknologiforståelse. Det handler om, at børn og unge tillærer sig de kompetencer, der er behov for på fremtidens arbejdsmarked. Ydermere, det handler om, hvordan dagtilbud og folkeskolen klæder børn og unge på til at kunne forstå og forholde sig både nysgerrigt og kritisk til teknologier. Hvad skal de for eksempel være opmærksomme på i forhold til data og for at kunne navigere hensigtsmæssigt på nettet.
Teknologier
Survey
Brugerundersøgelse af Videncenteret
Vi evaluerer konstant Videncenteret for at sikre relevant indhold og forsøger at tilvejebringe størst mulig værdi for vores målgruppe. Derfor inviterer vi nu alle brugere af Videncenteret til at udfylde nedenstående spørgeskema, så Videncenteret kan blive endnu bedre. Tak for din deltagelse.
Cases fra kommuner
I Fokus
7 cases: Godt på vej med teknologiforståelse og ny teknologi i læringsmiljøer
Teknologipagten
Teknologipagten - projekter der styrker tekniske og digitale kompetencer
Teknologipagten skal styrke danskernes tekniske og digitale kompetencer og spore flere unge ind på såkaldte STEM-uddannelser.